CIMET
December 6, 2010 by Cosmetics
Filed under Cimet, NARAVNA KOZMETIKA, NARAVNE SESTAVINE, SESTAVINE V KOZMETIKI
Izvor:
Cimet velja za najstarejšo rastlino na svetu, saj naj bi bila stara več kot 4700 let. Izvira s Cejlona (današnja Šrilanka), od tod torej ime cinammomum zeylanicum. Cimet so v Evropo najprej prinašali arabski trgovci, pozneje, v 16. stoletju, pa je pot do začimb Evropi odprl Portugalec Vasco de Gama. Cimetovec je zimzeleno drevo, katerega lubje, listi in ovalni plodovi božansko dišijo.

Opis:
Cimet je na voljo v “bodicami”, trakovi iz lubja valjanih ena v drugo. Najboljše sorte so bledo in pergamentno podobne po videzu. Cimet je zelo podoben lovoriki, ki pa ga v Severni Ameriki malo razlikujejo, je podana, čeprav lovorike običajno prevladujejo na trgu. Cimet lahko ločimo od lovorike, ki je svetlejše barve in še veliko lepši v prahu.
Zrcalce, zrcalce na steni, povej …
December 1, 2010 by Cosmetics
Filed under BLAGOVNE ZNAMKE, NARAVNA KOZMETIKA, NARAVNE SESTAVINE, Sibirski bor
Pojdite do zrcala. Poglejte se. Iskreno, odkrito, brez skrivanja. Vam je všeč to, kar vidite? Velika večina ljudi bi odgovorila z ne. In zakaj? Poskušajmo skupaj odgovoriti na to vprašanje.
Kaj nam dandanes ponujajo proizvajalci kozmetičnih sredstev?
Karitejevo maslo
July 23, 2010 by Cosmetics
Filed under Karitejevo maslo, LEPOTNI NASVETI, NARAVNE SESTAVINE, SESTAVINE V KOZMETIKI
Medtem, ko ste mogoče šele pred kratkim slišali za Karitejevo maslo, se le ta uporablja že zelo dolgo časa.
Koristi karitejevega masla so znane že stoletja. Afričani so uporabljali karitejevo maslo že od nekdaj za zaščito in pomladitev svojih las in kože. A karitejevo maslo ne dobro le za ljudi afriškega izvora. Vsakdo lahko izkoristi zdravilne in lepotne učinke karitejevega masla. Danes je možno dobiti karitejevo maslo v čisti obliki ali kot sestavino v številnih izdelkih za nego las in kože, kot tudi izdelkih, ki so namenjeni lajšanju težav s kožo in lasmi.
Kaj je Karitejevo maslo?
Naturafrica
July 22, 2010 by Cosmetics
Filed under BLAGOVNE ZNAMKE, NARAVNA KOZMETIKA, NARAVNE SESTAVINE, NATURAFRICA
Karite pomeni življenje in maslo iz plodov tega drevesa, odlično vpliva na zdravje in lepoto kože.
Karitejevo maslo je olje iz oreščkov iz divjih dreves Maslovca, (Vitellaria paradoxa – bolj znano kot Butyrospermum parkii), katera rastejo razpršena po savanah v zahodni in osrednji Afriki, dosežejo višino 10-20 metrov in obrodijo sadeže šele pri starosti 15-25 let.
Afriški zdravilci uporabljajo karitejevo maslo že tisočletja kot hrano, zdravilo, za nego kože, kot zaščito pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov…





