Naturafrica
July 22, 2010 by Cosmetics
Filed under BLAGOVNE ZNAMKE, NARAVNA KOZMETIKA, NARAVNE SESTAVINE, NATURAFRICA
Karite pomeni življenje in maslo iz plodov tega drevesa, odlično vpliva na zdravje in lepoto kože.
Karitejevo maslo je olje iz oreščkov iz divjih dreves Maslovca, (Vitellaria paradoxa – bolj znano kot Butyrospermum parkii), katera rastejo razpršena po savanah v zahodni in osrednji Afriki, dosežejo višino 10-20 metrov in obrodijo sadeže šele pri starosti 15-25 let.
Afriški zdravilci uporabljajo karitejevo maslo že tisočletja kot hrano, zdravilo, za nego kože, kot zaščito pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov…



